En son beş istiridye mantar miseli Kentsel haber
En son beş istiridye mantar miseli Kentsel haber
Blog Article
İstiridye mantarları doğcezire başüstüneğu kadar gerekli koşullarını sağlamış olduğunızda yerlerde aksiyon esenlarlar. Bu koşulların başlangıcında alev ve rutubet gelmektedir.
Ancak son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği bölümü ile bu arada mantar tohumu satış yerleri sayısı artmıştır.
Mantar tohumu üretiminin ilk hamleı, üreteceğiniz mantarın sporlarının elde edilmesidir. Bu muamelat iki şekilde binalabilir:
Mantar yetiştiriciliği payında hiç bir şey bilmeyen biri da kısa zamanda kendi mantarını yetiştirecek selen ve tecrübeye sahip olacaktır.
Mutabık şartlar esenlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir. İstiridye mantarını düzenırken sağlam bir yerden almış olduğunızdan sakıncasız olmanız gerekir.
İlk sene toplam maliyet (40k kuruluş + 35k ekipman + 20k kompost + 100k iş + 30k enerji + 10k öteki). İlerleyen yıllarda tesis/ekipman gideri azalır, sadece pres giderleri sözır.
Mantarlar doğada kendi kendine yetişatır, azık değeri mualla, lezzetli ve ekonomik değeri olan zindelardır. Son yıllarda özellikle organik tarıma olan ilginin artmasıyla yanında mantar yetiştiriciliği de popülerlik nailtır.
Yeni serlayanlar yürekin kültür mantarını kesinlikle yetiştiriliyor sorusunun cevabını, satın almış olduğunız ürünle omuz omuza mevrut ekim kılavuzumuzu okurken bulucak ve sizde vacip malzemeler ve yarar koşulları sağladığınızda mantar yetiştirmenin belli adımlardan ibaret olduğunu keşfedeceksiniz.
Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir müddet sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu here hazır evet.
Miselin çoğalması laboratuvar ortamında gestaltlabildiği gibi farklı yerlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. Buğday ile misel çoğaltımı berenarı münteşir olan yöntemlerden bir tanesidir.
Mantar miseli ismi maruz mantar tohumlarının kompost içine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu sahih şekilde ve esaslı oranlarda karıştırıldığında verimli neticelar elde geçirmek mümkündür.
Tohumun kompost ortamında hakkıyla ve rabıtalı bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İdeal bir yetiştirme zeminı bâtınin Ortalama olarak 10 kg kompost karınine 300 gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada çabucak yetiştirebilirsiniz.
Mantar tohumlarında olduğu kadar istiridye mantar tohumuda esasen, buğday, evı, kuşyemi kadar şeylere aşılanarak elde edilir.
Terbiye ve Muayene Mantar yetiştiriciliği ile dayalı henüz ziyade vukuf peyda etmek muhtevain domestik kültür ofislerinden yahut üniversitelerin ziraat fakültelerinden terbiye alabilirsin. Ayrıca, internet üzerinde mantar yetiştiriciliği için biröte bulak ve video bulabilirsin.